Danas i sutra klubovi diljem Hrvatske rade od 19:00 do 24:00

noćni život
Ilustracija, Foto: Pixabay

Udruga Glas poduzetnika najavila je akciju “5 sati naprijed, 25 posto nazad” tijekom koje će danas i sutra, 11. i 12. rujna, klubovi i noćni barovi biti otvoreni od 19:00 do 24:00, piše Večernji list.

Cilj akcije je upozoravanje da bi se zbog uvedenih epidemioloških mjera moglo zatvoriti više od tisuću ugostiteljskih objekata.

Nacionalni stožer civilne zaštite je ograničio rad ugostiteljskih objekata (skupina “barovi”) od 14. kolovoza.

Na temelju te odluke, kafići i noćni klubovi mogli su raditi samo do ponoći, a mjera je trebala trajati 10 dana.

Ograničenje je produljeno do 7. rujna, a tada je Nacionalni stožer civilne zaštite produljio mjeru do 22. rujna.

Ovaj petak će biti točno 28 dana od zabrane rada na temelju donesenih mjera, a broj oboljelih ne pada.

Iz udruge također ističu kako će više od 15.000 djelatnika i suradnika (glazbenici, pjevači, zaštitari, distributeri pića itd.) ostati bez posla u ovoj teškoj situaciji.

– Mi smo na kraju ispali krivci za sve, bez obzira na to što smo se pridržavali mjera. Ne bunimo se zbog postavljenih pravila, držanja razmaka, mjerenja temperature i slično, sve to možemo ispoštovati, samo tražimo da nam se dopusti da radimo. Pozivam sve koji nas podržavaju da posjete klubove koji su dio akcije u petak i subotu, izjavio je Božidar Bulić, vlasnik jedno disco kluba, piše Večernji list.

U jednoj objavi na službenoj stranici Glasa poduzetnika iznijeti su rezultati ankete koje pokazuju pad u poslovanju i problem opstanka samih poslodavaca.

– Radeći anketu na bazi od gotovo 500 ugostitelja iz svih krajeva Hrvatske ustanovili smo kako gotovo 60% bilježi pad u  poslovanju veći od 50%, a gotovo 40% se suočava sa činjenicom da u ovim uvjetima neće opstati do sljedeće sezone. Čak 80% poslodavaca će biti prisiljeno pribjeći otkazivanju ugovora djelatnicima. Ove se brojke u periodu koji nas očekuje sigurno neće promijeniti na bolje. Samo u ugostiteljstvu prijeti nam i do 20.000 otkaza, stoji u objavi.

Ostavi komentar