Damir Vidović (HSLS), novi predsjednik Općinskog vijeća Donje Dubrave

donja dubrava
stari i novi predsjednik OV Donje Dubrave

Nakon što je krajem protekle godine, Mario Mikulan (Hrvatski laburisti) dao ostavku na mjesto predsjednika Općinskog vijeća Donje Dubrave, na ovotjednoj sjednici, vijećnici su sa 6 glasova za, 1 protiv i 4 suzdržana, potvrdili Damira Vidovića (HSLS) za novog predsjednika, dok je smijenjen, te izabran novi i njegov zamjenik. To je u Vijeću odlučila većina koju ima “koalicija”: HDZ, HSLS i HSS, uz podršku Laburiste Mikulana.

– Da sam sretan, nisam, rekao je Damir Vidović, odmah nakon izbora. Dugo sam razmišljao i vagao hoću li prihvatiti funkciju ili ne. Na kraju je odlučio prihvatiti se mjesta predsjednika za dobrobit općine i njenih mještana.  

Na sjednicu je pristigao i prijedlog HDZ-a za smjenu dosadašnjeg zamjenika predsjednika Vijeća Zlatka Ljubeka (HNS).

– Razlog za smjenu zamjenika predsjednika je isključivo način suradnje, naglasio je jedan od predlagača smjene, Dražen Miser (HDZ) i dodao: – Bilo bi najbolje da novi predsjednik ima i novog zamjenika, nekog mlađeg s kojim bi bolje surađivao i koji bi se bolje snašao u realizaciji EU projekata. Vi to gospodine Ljubek nebrete tak dobro delati kak Martina Detelj i lijepo dajte ostavku da ne gubimo vrijeme. Nemojte sami sebi stavljati još jedan teret odgovornosti.

Nakon petominutne pauze koju su zatražili vijećnici HNS, razočarani što se smjenjuje njihov zamjenik, najprije je smijenjen Ljubek glasovanjem 6 za i 5 protiv, a zatim istim omjerom izabrana Martina Detelj (HDZ) za zamjenicu predsjednika. 

 

Ostavi komentar