Carina zatvorila cvjećarnicu zbog 10 kuna, vlasnica kaže da muškarac nije ni pričekao račun

Cjećanrnica Kala Koprivnica
Vlasnica Cvjetnog studija Kala Sanja Zagorščak, Foto: Luka Krušec/klikaj.hr

Carinski ured u Koprivnici u utorak je zapečatio vrata Cvjetnog studija Kala. Vrata cvjećarnice su zatvorena na 15 dana zbog poreznog prekršaj. Kažu kako nije izdan račun od 10 kuna, pišu 24sata.

Naime, 6. rujna oko 17.30 sati u Kalu je došao muškarac i zatražio jedan cvijet margaretu. Nakon što mu je sestra vlasnice Sanje Zagorščak, koja je to poslijepodne radila, zamotala cvijet, muškarac se okrenuo i otišao. Vlasnica Sanja Zagorščak kaže kako nije ni sačekao račun već je samo izašao iz cvjećarne koja je udaljena nekih 200-tinjak metara od carinske uprave. Poslije se vratio s kolegom koji se predstavio kao inspektor…

Mlada poduzetnica za obrt je uzela poticaj za samozapošljavanje od Zavoda. Sva rezignirana ponašanjem nadležnih službi, kaže kako je doista bila blesava što se nije spakirala zajedno sa zaručnikom i otišla u Irsku. Mislila je kako se i u “Lijepoj našoj” može zaraditi kruh za život, ali će još razmisliti da li će ostati u Hrvatskoj.

Da stvar bude ljepša Sanja je otvorila obrt kao paušalac i nema nikakvog razloga da ne izdaje račune, jer joj je porez ionako unaprijed određen.

Ostavi komentar