Bivši direktor Piškornice Jozinović izgleda da uopće nema fakultet

Mladen Jozinović
Mladen Jozinović, Foto: Koprivničko-križevačka županija

Nije nikome palo na pamet provjeravati i vjerovali smo što je pisalo u životopisu, kaže začuđeno jedan od onih koji su izabrali Mladena Jozinovića za direktora koprivničkog smetlišta Piškornica.

Jozinović je izgledao kao mlad, perspektivan i stručan kadar, a vjerojatno bi i danas primao plaću od 18.500 kuna i vodio smetlište da nije poželio previše. Nakon što su 24sata objavili da si je isplatio prvo bonus od milijuna kuna, a zatim još 252.000 kuna nagrada i ugovorio si dodatnu plaću od 10.000 kuna za rad u tvrtki kćeri, Jozinović je smjenjen.

Jozinović je u svom životopisu naveo da je diplomirani inženjer Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, te da u to vrijeme upravo završava magisterij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

– Temeljem uvida u arhivu, utvrđeno je da osoba imenom Mladen Jozinović nije diplomirala na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu – stoji u službenom odgovoru Fakulteta za 24sata.

Podravski list je do iste informacije došao pozivajući se na policijske izvore koji su već četiri mjeseca u Piškornici.

Navodno će Jozinovića teretiti i za nepripadajuću materijalnu korist jer je on dobio ugovor kao osoba koja ima Visoku stručnu spremu. Ovako ispada da je bio zaposlen sa srednjom stručnom spremom, ako je vjerovati da je završio srednju Tehničku školu Ruđer Bošković u Vinkovcima.

Prema njihovim informacijama, na ispitivanju o diplomi se Jozinović branio da se radi o fakultetu u Beogradu. No on sam je u svom životopisu napisao da ima diplomu iz Zagreba. Na Prometnom fakultetu u Zagrebu saznalo se i da su istu informaciju da Jozinović nije diplomirao kod njih već ranije proslijedili i policiji.

Ostavi komentar