Bili smo u Pevexu u Čakovcu i uvjerili se u najviše standarde zaštite kupaca i djelatnika prilikom kupovine!

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera Pevex je prošli mjesec uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, a koji u njima omogućavaju dodatne higijenske mjere

Pevex je prvi trgovački lanac koji je na području Europske unije, kao mjeru zaštite kupaca i zaposlenika protiv koronavirusa, uveo u sve svoje prodajne centre termalne kamere, visokotehnološki stupanj zaštite. Takva se mjere zaštite koriste i u njihovom prodajnom centru u Čakovcu.

Svima koji ulaze u prodajni centar mjeri se temperaturu tijela, a ako je ona povišena kupca se diskretno obavijesti o tome te ga se dodatno zaštiti zaštitnom opremom, maskom i rukavicama uz još jedno dezinficiranje ruku. Termalne kamere rade na principu live streaminga, bez pohrane podataka.

Budući da se pandemija ponovno rasplamsala i u Hrvatskoj, porastao je i broj kupaca koji smatra da su zaštitne mjere pri kupovini iznimno bitne.

Beskontaktni dezinfektor ruku također je postavljen ispred ulaza u čakovečkoj prodavaonici na kojem kupci mogu uzeti i jednokratne rukavice. O visokim zaštitnim mjerama u prodajnom centru Čakovec, razgovarali smo s voditeljem Kristijanom Vincekom. 

Vidim da kupci redovito dezinficiraju ruke. Za one koji žele dodatnu zaštitu mogu se poslužiti besplatnim rukavicama – istaknuo je voditelj čakovečkog centra.

Kao zadnju od novih zaštitnih mjera Pevex je prošli mjesec uveo zamagljivače Nebulo-Igeba, koji u njima omogućavaju dodatne higijenske mjere. Zamagljivači su jednostavni za rukovanje, a imaju optimalne radne karakteristike budući da pretvaraju higijensko sredstvo u aerosol koji ima dublji prodor u sve dijelove prostorija.

 

Zamagljivači se koriste na kraju radnog vremena dok se centar zatvori. Uz to se dva puta dnevno dezinficiraju sva kolica. Svaki infopult ima dodatna dezinfekcijska sredstva –  istaknuo je voditelj.

Već je tri puta odrađena anketa prema kojoj su kupci ugodno iznenađeni mjerama i razini zaštite u prodajnom centru. Cilj je stvoriti što sigurnije okruženje za rad i kupnju te je želja da Pevexovi prodajni centri budu najsigurnija mjesta kupovine.

 

PEVEX je u listopadu osvojio nagradu Udruge menadžera sigurnosti zbog projekta uvođenja termalnih kamera u sve svoje prodajne centre, kao i u dvije zgrade Uprave. To je sigurnosna mjera koju su u pandemiji uvele tek neke bolnice u Hrvatskoj, a PEVEX je prvi trgovački lanac koji je to učinio na području cijele Europske unije.

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar