Autoklub Blacklisted pripremio i treći odličan Track Day

Blacklisted Trackday1

Nakon dva uspješna Track Daya, prvi upravo u Novom Marofu, drugi u Belici na karting stazi Blažon, održan je i treći ovogodišnji Track Day Autokluba Blacklisted ponovo na karting stazi RAUŠ u Novom Marofu.

Riječ je o događaju ljubitelja automobilizma da svoje stečeno iskustvo u prometu prezentiraju na stazi u cilju promicanja prometne kulture i promicanja i povećavanja sigurnosti u prometu. Krucijalni cilj projekta je razvijanje prometne kulture i pridonošenje edukaciji svih sudionika u prometu, osobito djece i mladih kako bi se smanjio broj porasta prometnih nesreća na hrvatskim cestama.

Vozači iz Hrvatske, a i van granica Lijepe naše u Novom Marofu

Preko 100 vozača iz cijele Hrvatske pa i van granica Lijepe naše iskušalo je svoje limene ljubimce i testiralo ih do krajnjih granica na ovogodišnjem No3. Track Dayu. Razne jurilice kružile su stazom od jutarnjih sati sve do zalaska sunca, a preko 2000 posjetitelja uživalo je u oktanskom danu. Razina događaja je svaki put sve viša, što se pokazalo i ovog puta.

Cilj projekta AK Blacklisted prepoznat je i od strane Ministarstva unutarnjih poslova RH te Mobilnog preventivnog centra koji je omogućio posjetiteljima ustupiti sve relevantne informacije o sigurnosti u prometu, isprobati pijane naočale i testirati se na alkohol i drogu.

Nadalje, posjetitelji su mogli uživati u simulaciji utrke u kojem su sudjelovali službeni Safety Car koji je pripremio vozila za start utrke, Ferrari 458 Italia, BMW M4 te  presretači PU međimurske i varaždinske u novim Audi A6 vozilima. Vozači i gledatelji imali su prilike pokazati svoje vozačke sposobnosti u tzv. “Rent – a – Kanta” gdje su svi kroz donaciju udruzi mogli sjesti za upravljač talijanske stare škole Fiat Tip 1.9 TD Gran Turismo i postaviti svoje vrijeme staze. Za rashlađivanje na stazi i oko nje, pobrinule su se djevojke iz Red Bull Hrvatska (Wingsice).

Za mjerenje vremena pobrinuo se GrabarSport, a vozači su svoja vremena mogli pratiti live putem aplikacije, web stranice ili TV-a uz stazu. Cijeli događaj popraćen je od strane SHIFT TV-a, a isti je bio u live prijenosu na njihovoj web i Facebook stranici.

Veliko hvala svim sponzorima koji su prepoznali projekt Autokluba Blacklisted te Međimurskoj i Varaždinskoj županiji koje pružaju podršku u aktivnostima.

„BlackListed 1K Tour“ – 11./12.11.2018.

AK Blacklisted kreće dalje svojim aktivnostima, a sljedeća je „BlackListed 1K Tour“ 10. i 11. studenog 2018. godine. Sve detaljne informacije potražite putem web stranice, društvenih mreža (facebook, instagram) ili [email protected]

Ostavi komentar