23. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE: Od 13. do 15. rujna u Lepoglavi bajkovita kraljevska čipka

23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine. Tema Festivala je Bajkovita kraljevska čipka, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Kraljevina Španjolska.

lepoglava cipka (2)Uz brojne domaće izlagače, već sada svoju dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili su izlagači iz osam zemalja – Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske. Lista nije konačna budući da se očekuju potvrde dolaska izlagača iz još nekoliko zemalja.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO.

Temu festivala posjetitelji će moći upoznati kroz bogate izložbe, interesantne radionice i predavanja. U festivalskim danima Lepoglava će posjetiteljima ponuditi niz zanimljivih popratnih kulturno-zabavnih događanja s naglaskom na povezanost kulturne i prirodne baštine.

lepoglava cipka (1)

U sklopu festivala obilježavaju se Dani europske baštine 2019.

foto: rr

Ostavi komentar