Aktualna predsjednica objavila kandidaturu za drugi mandat

predsjednica
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović objavila je danas u Zagrebu kandidaturu za novi predsjednički mandat. Tom prilikom, među ostalim, govorila je i o stanju u gospodarstvu, prenosi poslovni.hr

– Naša djeca i mladi naš su najveći prioritet! Obrazovanje mora biti u interesu naše djece i mladih, koji moraju izrasti u građane sposobne stajati rame uz rame s mladima iz najrazvijenijih država, koji postižu najbolje rezultate i nalaze najbolje poslove. To je i u službi društva i države i u službi opstanka našeg identiteta.

Gospodarstvo mora prodisati punim plućima. Ekonomske politike koje ću promovirati bit će usmjerene na oslobađanje kreativnih snaga i potencijala koje imamo i možemo aktivirati za brži razvoj našega gospodarstva.

Tražit ću donošenje mjera za jačanje naše investicijske konkurentnosti i potpore izvoznicima. Plaće mogu i moraju rasti! Nema razloga da prosječna neto plaća u Hrvatskoj uskoro ne bude 7500 kuna.

Monetarna politika HNB-a i kreditna politika banaka mogu i moraju više pogodovati hrvatskom gospodarstvu, hrvatskom stanovništvu i središnjoj državi, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Ostavi komentar