7. gardijska brigada Puma obilježava sjećanje na Vukovar

Spomenik smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije
Cvijeće i svijeće položit će i pred Spomenikom poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu.

7. gardijska brigada Puma obilježava sjećanje na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tim povodom u ponedjeljak polažu cvijeće i svijeće u čast žrtvama Vukovara, Škabrnje, Zasebnoj policijskoj postrojbi PU Varaždinske i na sve žrtve Domovinskog rata kraj Križa zahvalnosti kod crkve Sv Nikole u Varaždinu i kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu.

Zasebna policijska postrojba PU Varaždinske je postrojba koja je 11. rujna 1991. godine sa 185 policijskih službenika tadašnjih Policijskih stanica Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Čakovec upućena ispomoć u PU Vukovarsko-srijemsku, kao zamjena tadašnjoj grupii za ispomoć i gdje je ostala do pada Vukovara.

Od tog broja poginuo je 21 policijski službenik, petero se vode kao nestali, 119 policijskih službenika odvedeno je u srpske koncentracijske logore Stajićevo, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Niš i Beograd i ranjeno je 66 policijskih službenika.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma, član Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. mehanizirane bojne PUME krenuti će na put s biciklom od Varaždina do Vukovara koji iznosi 300 kilometara. Na put će krenuti 17. studenog i trajati će 2 dana. Dolazak u Vukovar predviđen je 18. studenog.

Ostavi komentar