Palačinke su jednostavno, domaće jelo s kojim se ne može pogriješiti. Bilo da se spremaju kao brzi obrok i jedu „direktno iz vruće tavice“ ili kao desert, dodatno zapečene u pećnici s punjenjem ili pak kao glavno jelo pohane i punjene sirom i šunkom, palačinke uvijek nailaze na odobravanje i rijetki su oni koji ih ne vole.
Sastojci potrebni za pripremu palačinki nalaze se uvijek na zalihi u svakom domaćinstvu, a spremne su za konzumaciju već nakon pet minuta. Zbog toga su postale sastavnim dijelom svakog jelovnika i još uvijek imaju brojne obožavatelje među mlađim i starijim generacijama.
Kako pak se pripremaju zapečene palačinke punjene sirom i orasima, pokazala nam je Anđelka Pintarić iz Nedelišća. Njene palačinke samo su jedan od specijaliteta koje ona vrhunski priprema, doznali smo.
Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 26. veljače, možemo kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.