U svijetu kuhinje, pri pomisli na maškare, prva su nam asocijacija krafne.Sladak miris vrućih, domaćih krafni, nešto je čemu je teško odoljeti, pa se naše vrijedne kuharice, iz generacije u generaciju, trude proizvesti savršenstvo.
Osim mekoće tijesta i pravog okusa, izgled je također jako važan, pa prava krafna mora imati “prsten”, što je razlikuje od “lažne”, kupljene u dućanu ili pekari.
Katarina Trkulja iz Donjeg Zebanca jako dobro zna kako se peku i kakve moraju biti savršene krafne. Katarina sa suprugom Sašom, sinom Fabijanom (18) i kćerkom Melanie (20) živi i radi u Grazu u Austriji. U obiteljsku kuću u Donjem Zebancu dolaze vikendima, zimi nešto rjeđe.
Za nas je pripremila krafne po tradicionalnom receptu, a dala si je truda, pa je pripremila tri različite varijante: krafne punjene s marmeladom, krafne s kremom od vanilije, i popularne krafne s glazurom od punča i šarenim mrvicama.
Cijeli članak donosimo u MEĐIMURSKIM NOVINAMA, koje su u prodaji od petka, 17. veljače.