16.7 C
Čakovec
Utorak, 23 svibnja, 2023

Za maškare treba obavezno speči krafline!

U svijetu kuhinje, pri pomisli na maškare, prva su nam asocijacija krafne.Sladak miris vrućih, domaćih krafni, nešto je čemu je teško odoljeti, pa se naše vrijedne kuharice, iz generacije u generaciju, trude proizvesti savršenstvo.

Osim mekoće tijesta i pravog okusa, izgled je također jako važan, pa prava krafna mora imati “prsten”, što je razlikuje od “lažne”, kupljene u dućanu ili pekari.

Katarina Trkulja iz Donjeg Zebanca jako dobro zna kako se peku i kakve moraju biti savršene krafne. Katarina sa suprugom Sašom, sinom Fabijanom (18) i kćerkom Melanie (20) živi i radi u Grazu u Austriji. U obiteljsku kuću u Donjem Zebancu dolaze vikendima, zimi nešto rjeđe.

Za nas je pripremila krafne po tradicionalnom receptu, a dala si je truda, pa je pripremila tri različite varijante: krafne punjene s marmeladom, krafne s kremom od vanilije, i popularne krafne s glazurom od punča i šarenim mrvicama.

Cijeli članak donosimo u MEĐIMURSKIM NOVINAMA, koje su u prodaji od petka, 17. veljače. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,507FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE