Zelena juha odličan je izvor energije, tijelo hrani folnom kiselinom i poboljšava raspoloženje, piše Sensa.hr.

Sastojci:

200 g zamrznutoga ili svježega graška

1 crveni luk

3 stabljike celera

1 češanj češnjaka

160 g špinata

100 g kelja

240 g kuhanoga graha

250 ml povrtnoga temeljca

morska sol

crni papar

 

Dekoracija:

jogurt, svježi začini, sjemenke bundeve

 

Priprema:

Luk i celer narežite na kriške, dodajte soli i papra pa ih pržite u loncu na malo maslinova ulja dok ne omekšaju. Dodajte češnjak i pirjajte još koju minutu. Potom dodajte kelj i pirjajte ga pet minuta, dok ne omekša, a zatim dodajte temeljac, grašak i grah. Kuhajte, ali pazite da se grašak ne prekuha jer treba zadržati svježu zelenu boju. Ohladite i prebacite u blender i dodajte svježi špinat. Dobivenu juhu začinite prema svom ukusu.

Ostavi komentar