Vinska kuća Jurja i Jelene Nemec

Vina Nemec Jelena i Juraj Nemec
Štrigova 36
ispod crkve sv. Jeronima)
T: 040/851-082
M: 098/632-527Vino u ponudi
Štrigovsko vino, sauvignon, traminac, rizling rajnski, muškat žuti, silvanac zeleniNajnagrađivanija vina

Štrigovsko vino, rizling rajnski sa 17 zlatnih medalja i 4 srebra, ostale sorte također su nagrađivaneVino ponos kuće

Štrigovsko vino, kombinacija visokokvalitetnih sorti, silvanac zeleniDodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Individualni posjeti (po dogovoru)
Posjeti grupa (po dogovoru)

Pod Jeronimom najbolji se traminac pije


U podnožju povijesne i prelijepe crkve svetog Jeronima u Štrigovi nalaze se obiteljska kuća i podrumi Jurja i Jelene Nemec, uglednih vinara i još boljih ljudi. Ne zna se točno pazi li Jeronim njih ili oni čuvaju njega, ali se zna kako u njihovom podrumu dozrijeva i potom se zatvorenih očiju i nasmiješenih lica pije najbolji traminac što ga je Bog stvorio. Reći će Juraj: A kaj sauvignon, graševina, pušipel, muškat žuti, rizling rajnski i silvanac zeleni, koji je prošao i kod najzahtjevnijih nepca, nisu dobri. Dapače, jako dobri, no traminac, posebno suhi, vrhunac je stvaranja vina i svakako je prvo ime i ponos kuće. Uz takva vrhunska vina Jelena će poslužiti domaće kobasice, slanine i druge delicije, kao i priču o vinima i štrigovskom kraju. Kakvoću i plemenitost vina prepoznale su brojne komisije i povjerenstva na sajmovima i izložbama, dodijelivši im bezbroj najviših odličja. Izuzetno dobro prihvaćeno je i Štrigovsko vino, na koje je obitelj Nemec posebno ponosna, a čini ga kombinacija visokokvalitetnih sorti, posebno traminca.
Lijepo je vidjeti s koliko se ljubavi i pažnje domaćini odnose prema svom vinu, za koje žele da bude vrhunske kvalitete, kako bi se svakom gostu pružio neopisiv osjećaj uživanja u njihovom proizvodu. Poštovanje prema svakom gostu njihov je imperativ i nit vodilja koja ih svrstava svakim danom sve više u sam vrh međimurskih vinarskih stručnjaka.
Stoga je najbolje da ih pronađete i uvjerite se u te riječi, a najlakše ih je pronaći jer je sveti Jeronim najviši, kao što je i najviši okus njihovih kvalitetnih vina.

Ostavi komentar