Vinska hiža Cmrečnjak

Vinska hiža Cmrečnjak
Sveti Urban 273, 40312 Štrigova
T: 040/330-103
F: 040/830-033
www.cmrecnjak.hr
E: [email protected]Vino u ponudi
pušipel, silvanac zeleni, graševina, sauvignon, rizling rajnski, chardonnay, muškat žuti, suvee krče, pušipel prestige, pinot crni, pjenušac, urbanski biser, rizvanacNajnagrađivanija vina

Graševina 2011. – zlatna medalja (Festival graševine Kutjevo), Silvanac zeleni 2011. – brončana medalja (International Wine Challenge London 2012.), Sauvignon 2012. – zlatna medalja (Sabatina 2013.), Rizling rajnski – izborna berba 2009. (IWC London 2011.) Pinot sivi 2011.; Cuvee Krče 2008. – zlatne medalje (17. međunarodno ocjenjivanje vina – Dionizija Split 2012.; brojne medalje na MESAP-u NedelišćeVino ponos kuće

sva su vina Cmrečnjak ponos kućeDodatna ponuda
Kušaonica – podrum
Prodaja vina u sklopu vinske kuće
Ponuda hrane (uz najavu, meso s tiblice)
Individualni posjeti (uz najavu)
Posjeti grupa

Kušaonica i rose pjenušac – zbog njih se dolazi!


Imanje obitelji Rajka i Marte Cmrečnjak u Svetom Urbanu u naravi je Hortus Croatiae – Vrtnjak horvatski, gdje se najviše uživa u vinu, tom najboljem Božjem uratku koji je obitelj Cmrečnjak oblikovala do savršenstva. Generacije Cmrečnjakovih podizale su nove i nove vinograde, mijenjale i utvrđivale sorte, kako bi zadnjih desetak godina ubirali najbolje plodove obiteljskog stvaranja.

Sva su Cmrečnjakova vina dobra, odlična, savršena, grlu, duši i srcu draga. Rajko, Marta, Marko i Petra, koji su danonoćno sa svojim vinima, posebno su ponosni na svoj prvi i u Međimurju drugi pjenušac, prvi rose koji je aromom, bojom i umjerenim alkoholom opčinio sve koji su ga kušali te koji zbog njega redovito dolaze u Cmrečnjakovu kušaonicu koja je definitivno najljepša u štrigovskom kraju.

U drvu rustikalno obrađenoj kušaonici Cmrečnjakovi poslužuju: cuvee krče, sauvignon, silvanac zeleni, muškat žuti, rizling rajnski, pušipel, rizvanac, graševinu, pinot sivi, pinot crni, urbanski biser, ali i izborne berbe, među kojima je i ledena berba. Unaprijed najavljenim gostima pripremaju tradicionalnu međimursku hranu i druge specijalitete koji se utapaju u njihovim najboljim vinima. Terasa je na metar od vinograda, a na vidiku je Mađerkin breg, slavljen brijeg na kojem rastu i nastaju najbolji trsovi i djeca vina. Cmrečnjakova vina razlog su za zaputiti se na međimursku Vinsku cestu, na kojoj su smjerokaz i označena tabla koji pokazuju gdje je svetourbanski Hortus Croatiae.

Ostavi komentar