10. Rotary Business Forum ispunio sva očekivanja

Ove je subote, 21. listopada, u Varaždinu održan 10. Rotary Business forum u organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181.

Panelisti ovog, jubilarnog Foruma bili su Luka Krajančić, Vlado Krauthaker i Gianfranco Kozlović, dok je moderator panela bio vinski znalac, Saša Špiranec.

U službenom dijelu programa nastupila je mezzosopranistica Blanka Tkalčić uz pratnju prof. Danijela Otta. Program je vodila Morana Kiš.

Organizaciji spomenutog događanja svesrdno je pomogla i Varaždinska županija, čija kvalitetna vina posljednjih godina postaju sve više prepoznatljiva i nagrađivana. Stoga su događanje svojim dolaskom podržali župan Varaždinske županije, Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša, Dragutin Vincek.

Vinarstvo na području Varaždinske županije u rukama je manjih vinarija koje njeguju višestoljetnu obiteljsku tradiciju i koje ulažu puno truda i vremena u vlastitu edukaciju i proizvodnju vina. Dokaz tome su brojne nagrade koje naši vinari osvajaju na raznim natjecanjima. Primjerice, u posljednje četiri godine vinari s područja Varaždinske županije su se s najprestižnijeg vinskog natjecanja „Decanter World Wine Awards“ vratili sa 129 osvojenih medalja, a samo ove godine 18 vinara je na Decanteru osvojilo 10 srebrnih i 25 brončanih medalja. Stoga, unatoč malim, rascjepkanim vinogradarskim posjedima, kvaliteta vina s našeg područja raste, prvenstveno zahvaljujući edukaciji vinara. Jedna takva upravo je i ovaj Rotary Business Forum gdje su vinari puno toga mogli čuti od eminentnih hrvatskih vinara”, istaknuo je Stričak.

Tijekom samog panela raspravljalo se o izazovima i uspjesima vinskog sektora u Hrvatskoj, a koje predstavlja važnu granu ekonomije. Bitno je spomenuti da veliki dio proizvodnje dolazi iz manjih obiteljskih vinarija koje funkcioniraju kao mikro ili mala poduzeća.

Panelisti Krajančić, Krauthaker i Kozlović podijelili su svoje životne priče sa mnogobrojnom publikom i zainteresiranom javnošću, govorili o svojim teškim počecima, nerazumijevanju zajednice i banaka, te mnogim drugim izazovima sa kojima su se susretali na putu razvoja svojih, danas izuzetno uspješnih vinarija.

Hrvoje Mežnarić, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 istaknuo je da Klub ima bogatu povijest stvaranja promjene u našoj lokalnoj zajednici i šire. „Predvodnici smo bezbrojnih inicijativa, od pomaganja pojedincima kojima je to potrebno, pomaganja raznim institucijama i udrugama pa sve do podupiranja razvoja mladih i promicanja izvrsnosti. Naša predanost idealima Rotary pokreta ogleda se u životima koje dodirujemo i pozitivnim promjenama koje donosimo.

Želim se zahvaliti na dolasku svim prijateljima iz brojnih hrvatskih Rotary klubova te dragim gostima, a posebno našim panelistima, koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i sa nama podijelili svoja osobna i poslovna iskustva. Vaša prisutnost i podrška svjedoče o važnosti našeg rada i utjecaju koji on ima na društvo. Vaši uvidi i iskustva nesumnjivo će obogatiti naša znanja i potaknuti nas da činimo i pridonosimo još više.“ – zaključio je Mežnarić.

 

Izvor i foto: Rotary klub Varaždin 1181

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE