Varivo od poriluka za pozitivne prehrambene promjene

Piše: Aleksandra Sklepić

Varivo od poriluka blagog je okusa, jednostavno je za pripremu, a odličan je izbor za zdrav ručak koji tijelu daje puno energije i jača imunitet.

Iako nije baš omiljen i nemamo ga naviku jesti, posebno mladi, poriluk je iznimno bogat vitaminom B i C te zbog svog sastava jača imunitet, regulira razinu šećera u krvi, odličan je za zdravu probavu, snižava kolesterol u krvi i djeluje povoljno na krvni tlak. Za pripremu variva od poriluka potrebno je samo oko pola sata i nekoliko jednostavnih sastojaka, a rezultat je zdrav obrok kojim činimo uslugu svom tijelu, posebno kad želimo unijeti pozitivne promjene u svoje prehrambene navike.

Sastojci za varivo od poriluka:
• 2 – 3 komada poriluka
• 4 mrkve
• 3 mlada krumpira
• 1 luk
• 2 – 3 režnja češnjaka
• Začini: crvena paprika, sol, papar

Priprema variva od poriluka:
Poriluk, luk, mrkvu, češnjak i krumpir očistite i nasjeckajte. Pod mlazom vode operite poriluk i pripazite da isperete ostatke zemlje koji se ponekad skrivaju među listovima. Nekoliko minuta luk dinstati na malo ulja, a potom dodati mrkvu i krumpir. Sve zajedno dinstati desetak minuta uz povremeno dodavanje vode.

U lonac ubaciti poriluk kojeg ste prethodno nasjeckali na kolutove. Pustiti da se dinsta 2 – 3 minute i dolijte vodu koje mora biti dovoljno da prekrije sve sastojke. Dodati začine: sol i crvenu papriku, i pustiti da se varivo kuha oko pola sata. Provjeriti da li je krumpir kuhan te na kraju dodati sitno nasjeckan češnjak i malo papra. Češnjak u varivo od poriluka dodajemo na kraju kako bi zadržao visoku razinu vitamina i ljekovita svojstva.

Uz varivo od poriluka savršeno paše i žlica vrhnja, a možete ga poslužiti uz peciva ili kruh sa sjemenkama. Kod serviranja, u tanjur se mogu, za ljepši izgled, dodati kolutovi svježeg poriluka.

> Pečena piletina i ploške krumpira “iz kahle”

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE