Svinjski steak u ciganskom umaku s domaćom tjesteninom

Sastojci
Domaća tjestenina sa špinatom:
glatko brašno
jaje
sol
špinat (blanširani i propasirani)  Svinjski steak u ciganskom umaku: svinjski odrezak (za 1 osobu          20 dkg)                                           
luk                                              svježa paprika                          svježa rajčica                              maslac                                           sol                                               crvena paprika                          temeljac od svinjetine

 

Priprema


Tjesteninu pripremimo na način da pomiješamo glatko brašno, sol, jaja (omjer: 1 kg brašna – 8 jaja) i špinat. Sve dobro zamijesimo i oblikujemo rezance. Zatim na tavi zapečemo meso sa svake strane oko dvije minute. Meso izvadimo i stavimo sa strane.
Umak radimo na maslacu. Prodinstamo luk koji smo izrezali na rezance. Kad luk malo omekša, posipamo ga mljevenom crvenom paprikom i ulijemo sadržaj tave gdje smo pekli meso uz dodatak malo vode. Kad provri, dodamo svježu papriku i rajčicu te sve skupa još malo prodinstamo. Stavimo na tanjur i poslužimo.

Ostavi komentar