2.2 C
Čakovec
Subota, 25 studenoga, 2023

Štrukli s repom i sirom na domaći način Valentine Vidović iz Dunjkovca

Repa se u vrijeme nekadašnjih kuharica upotrebljavala za pripremu raznih jela, a kao sastojak u štruklima bila je neizostavna.

Korijen repe pun je raznih sastojaka velikih nutritivnih vrijednosti kao što su bjelančevine i vitamini A i C. Pomaže kod liječenja bubrežnih kamenaca, uravnotežava rad probave i pomaže pri prevenciji brojnih bolesti, a naše su mame i bake bile pravi domaći liječnici, što se vidi iz izbora nekadašnjih sastojaka od kojih se pripremala hrana.

Repa je također bila lako dostupna, jeftina i hranjiva, pa ne čudi činjenica što je svoje mjesto, osim u varivima i salatama, pronašla i u kolačima.

Kako su se pripremali štrukli s repom i sirom pokazala nam je Valentina Vidović iz Dunjkovca.

Cijeli članak donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 28. listopada. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE