Smiljana Novak iz Vratišinca peče divnu i prhku pitu od jabuka!

U našoj prošlosti, za vrijeme naših baka i djedova, domaće voćke bile su i jedini izvor voća, pa je zbog toga logično da su nastali brojni recepti za slastice koji se temelje upravo na jabuci kao glavnom sastojku. Jedna od najstarijih, ali još uvijek najpopularnijih slastica od jabuke je pita od jabuka.

Prhko tijesto, opojni miris jabuke i cimeta čine ovu slasticu vrlo popularnom. Priprema je jednostavna i brza, a svi se sastojci, kao i kod većine tradicionalnih jela i slastica imaju na zalihama. Od ideje do uživanja u vrućoj, tek pečenoj piti, kratko je vrijeme čekanja i u tome leži jedan od njenih glavnih aduta.

Recept međimurske kuharice Smiljane potražite u aktualnom broju Međimurskih novina koje možete kupiti na brojnim prodajnim mjestima diljem Međimurja od petka, 5. lipnja!

Ostavi komentar