Sigurna i ukusna jela za celijakiju: Edukacija budućih slastičara u pripremi hrane bez glutena

Slastičari Srednje škole Prelog na kulinarskoj radionici pripremali su jela za oboljele od celijakije.

Sigurna i ukusna jela za celijakiju

Praćenje trendova u pripremi zdrave hrane za osobe oboljele od celijakije i sličnih bolesti postalo je ključno u suvremenoj prehrani.
S obzirom na to da osobe s celijakijom ne smiju konzumirati gluten, a mnoge druge slične bolesti također zahtijevaju posebnu pažnju u odabiru namirnica, važno je biti u trendu s novim saznanjima, proizvodima i metodama pripreme hrane.

Noviteti u bezglutenskoj prehrani

Noviteti u području bezglutenske prehrane i alternative za tradicionalne sastojke omogućuju bolje probavljanje, poboljšanje nutritivnih vrijednosti obroka i bolju kvalitetu života oboljelih.
Također, trendovi poput upotrebe lokalnih, organskih i prirodnih sastojaka, kao i edukacija o sigurnim praksama pripreme, pomažu u smanjenju rizika od kontaminacije glutenom i drugih alergena, čime se osigurava zdraviji i sigurniji način prehrane.

Udruge oboljelih od celijakije SZ Hrvatske

O svemu tome slušali su naši budući slastičari na radionici koju su vodile Marija Goričanec i Samanta Purić iz Udruge oboljelih od celijakije SZ Hrvatske.
Sa svojim strukovnim nastavnikom Vladom Turekom izradili su savijaču sa sirom, slatku čašu od prosa, palačinke od heljde s nadjevom od grčkog jogurta i preljevom od borovnica, pitu od jabuka, popularni mousse od čokolade i slanutka te roladu od čokolade.
Slastičari SŠP Slastičarke Kuhanje Učenice Srednje škole Prelog Kuhari SŠP Kolač učenika SŠP Kolač SŠP kuhanje

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE