Gastro putokaz: Recept za talijansku pizzu s pistacijama

Najbolje pizze svakako su u jedinom pravom talijanskom restoranu u Čakovcu. Posjetite Restoran & Bar Boccone u Jug Mall centru. Ovaj ugodno uređen restoran s pogledom na najmoderniji kvart u Čakovcu oduševit će vas okusima prave talijanske kuhinje.

Bogata ponuda u Restoranu Boccone

Boccone je savršeno mjesto za sve prilike – bilo da planirate obiteljski ručak, poslovni sastanak ili romantičnu večeru. Njihova ponuda uključuje pizze s prozračnim tijestom po napuljskom receptu, bogate talijanske paste, ukusna i aromatična rižota, a sva jela pripremljena se s najkvalitetnijim namirnicama. Osim toga, u Bocconeu možete kušati gurmanske burgere te osvježavajuće salate, a ljubitelji slastica mogu se počastiti slasnim desertima inspiriranim talijanskim receptima. Uz vrhunsku hranu, uživajte u pažljivo odabranom asortimanu hrvatskih vina koja će dodati poseban pečat vašem obroku.

Kuhar Karlo Korbelj naglašava važnost namirnica

Karlo Korbelj zaposlenik je restorana već više od tri godine. Najviše priprema pizzu i pastu te naglašava kako posebne sastojke za pizzu dobivaju direktno iz Italije. Njihovo tijesto mora se fermentirati najmanje 24 sata kako bi dobilo svoju idealnu teksturu za najukusniju pizzu. Također, ističe kako surađuju s lokalnim OPG-om Medved koji ih opskrbljuje domaćim jajima. Karlo i ostali zaposlenici Bocconea često sudjeluju na raznim edukacijama gdje isprobavaju nove zanimljive recepture i sastojke te najavljuje kako uskoro dolaze razne izmjene recepata, a neka poznata jela opet će se naći na meniju.

Pizze po napuljskom receptu

Napuljska pizza (pizza napoletana) poznata je po svom tradicionalnom receptu i načinu pripreme koji potječe iz Napulja u Italiji. Prepoznatljive su po tankom tijestu, hrskavim rubovima i jednostavnim, kvalitetnim sastojcima. Tijesto se priprema se od brašna, vode, soli i kvasca, a nakon što se zamijesi, mora fermentirati najmanje 8 do 24 sata. Kada je spremno, tijesto se oblikuje u ruke, bez valjanja, kako bi ostalo mekano i zadržalo zrak u rubovima.

Tradicionalno se peče u posebnoj peći na temperaturama između 430 °C i 480 °C, a vrijeme pečenja je vrlo kratko, oko 60 do 90 sekundi, što daje prepoznatljivu teksturu: mekano tijesto s lagano pougljenjenim rubovima.

Na tijesto se najčešće stavljaju pelati rajčice, svježa mozzarella, maslinovo ulje i svježi bosiljak. No, u raznim iničicama ove pizze na vrh možete staviti mortadelu, pistacije i ostale sastojke koje volite.

pizza s pistacijama recept

Recept za pizzu Tricolori

Sastojci:

Tijesto po napuljskom receptu

Pesto alla genovese (bosiljak, grana padano, maslinovo ulje, pinjoli, češnjak)

Mozzarella

Mortadella

Drobljena pistacija

Postupak: 

Tijesto uvaljate u semulina brašno i razvucite do željene veličine. Premažite tanak sloj pestom, stavite mozzarellu, ispecite u pećnici te završite s mortadelom i drobljenom pistacijom.

pizza s pistacijama recept


Restoran & Bar Boccone

Jug Mall centar

Ul. Tomaša Goričanca 1

40000 Čakovec

T: +385 40 601 278

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE