Gastro putokaz: Donosimo recept za tiramisu iz restorana Boccone

Posjetite Restoran & Bar Boccone u Jug Mall centru. Ovaj ugodno uređen restoran s pogledom na najmoderniji kvart u Čakovcu oduševit će vas okusima prave talijanske kuhinje.

Bogata ponuda u Restoranu Boccone

Boccone je savršeno mjesto za sve prilike – bilo da planirate obiteljski ručak, poslovni sastanak ili romantičnu večeru. Njihova ponuda uključuje pizze s prozračnim tijestom po napuljskom receptu, bogate talijanske paste, ukusna i aromatična rižota, a sva jela pripremljena su s najkvalitetnijim namirnicama. Osim toga, u Bocconeu možete kušati gurmanske burgere te osvježavajuće salate, a ljubitelji slastica mogu se počastiti slasnim desertima inspiriranim talijanskim receptima. Uz vrhunsku hranu, uživajte u pažljivo odabranom asortimanu hrvatskih vina koja će dodati poseban pečat vašem obroku.

Kuhar Karlo Korbelj naglašava važnost namirnica

Karlo Korbelj zaposlenik je restorana već više od tri godine. Najviše priprema pizzu i pastu te naglašava kako posebne sastojke za pizzu dobivaju direktno iz Italije. Njihovo tijesto mora se fermentirati najmanje 24 sata kako bi dobilo svoju idealnu teksturu za najukusniju pizzu. Također, ističe kako surađuju s lokalnim OPG-om Medved koji ih opskrbljuje domaćim jajima. Karlo i ostali zaposlenici Bocconea često sudjeluju na raznim edukacijama gdje isprobavaju nove zanimljive recepture i sastojke te najavljuje kako uskoro dolaze razne izmjene recepata, a neka poznata jela opet će se naći na meniju.

Najpoznatija talijanska slastica

Tiramisu je jedan od najpoznatijih talijanskih deserata. Poznat je po svojoj laganoj, kremastoj teksturi i bogatom okusu kave i kakaa. Piškote, lagani biskvitni keksi koji se umaču u kavu, daju kolaču biskvitnu notu. Kava je najčešće svježe skuhana espresso kava, prema vlastitom ukusu s dodatkom likera (npr. Marsala, Amaretto ili rum). Mascarpone sir je glavni sastojak kreme koji kolaču daje bogatu i kremastu teksturu. Naravno, nezaobilazan sastojak su jaja odnosno žumanjci koji se koriste za izradu kreme, a kako bi postali prozračni, kuhaju se na pari. Šećer prema vlastitom ukusu koristi se za zaslađivanje kreme, a kakao prah posipa se po vrhu kolača za dodatnu aromu i ukras.

Tiramisu dolazi iz sjeverne Italije, točnije iz regija Veneto i Friuli Venezia Giulia. Njegovo ime znači “podigni me” ili “razveseli me”, što se odnosi na energiju koju pruža kombinacija kave, šećera i bogate kreme.

Kremasti kolač idealan za blagdane

Tiramisu je izvrstan desert za Božić i blagdane. Iako nije tradicionalni božićni kolač, njegova bogata i kremasta tekstura savršeno se uklapa u svečanu atmosferu. Brz je i jednostavan za pripremu. Može se napraviti dan ranije i čuvati u hladnjaku do posluživanja. Nije previše zasitan, a istovremeno ostavlja dojam luksuza. Odličan je dodatak svakom svečanom stolu jer donosi profinjenost i jedinstven okus.

Donosimo vas recept za tiramisu iz restorana Boccone.

Sastojci:

Mascarpone

Jaja

Šećer u prahu

Amaretto (talijanski liker od badema)

Kava

Piškote

Cantucinni

Proces pripreme:

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke stavite šećer i amaretto te miksajte sve dok se šećer ne otopi i dobije pjenica. Bjelanjke koristite za neki drugi kolač.
  2. Za pripremu kreme u pjenicu od žumanjaka dodajte mascarpone i dobro razradite smjesu.
  3. Od bjelanjaka napravite tzv. snijeg i postupno dodajte u kremu te laganim pokretima umiješajte snijeg u mascarpone.
  4. Piškote i cantuccine umočite u kavu i stavljate sloj kreme i sloj piškota i cantuccina i ponovite redoslijed više puta. Postupak se ponavlja dok se ne dobije nekoliko slojeva.
  5. Tiramisu se hladi nekoliko sati (ili preko noći) kako bi se okusi sjedinili.
  6. Posipajte kakaom tik prije posluživanja.

Restoran & Bar Boccone

Jug Mall centar

Ul. Tomaša Goričanca 1

40000 Čakovec

T: +385 40 601 278

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE