Nikola Lesar čakovečki masterchef na Tajlandu otvorio svoj drugi restoran

Nikola Lesar, čakovečki masterchef (Privatna arhiva - Facebook)

Nikolu poznajemo kao pobjednika druge sezone Masterchefa, a svoju karijeru nakon kulinarskog showa nastavio je na Tajlandu gdje već sedmu godinu gradi zavidnu kuharsku karijeru.

Nakon petogodišnjeg vođenja Rustic restorana koji je otvorio na Patong Beachu, stiglo je vrijeme i za otvaranje drugog restorana.

Tako je danas na svom Facebook profilu napisao kako je otvorio svoj drugi restoran u Phuketu.

Restoran je nazvao Issara jer to na tajlandskom znači sloboda. Naziv restorana opisuje i njega kao kuhara jer upravo takav, slobodan, želi biti kada kuha. Slobodan da stvara i izražava se, bez pravila i granica, samo kreativnost i otvoreni um.

Privatna arhiva – Facebook

–  Kao i uvijek, vremena se stalno mijenjaju, baš kao i godišnja doba u godini. Nakon vrućeg ljeta, dolazi ravnoteža, s hladnijim vremenom, kako bi umirila zemlju i dala joj svježi početak – neko mirno vrijeme za oporavak. Tijekom jeseni, lišće i sjemenke opadaju, dajući nadu za klijanje budućeg života.

Kao što vidite, ako slušamo prirodu oko sebe i sami možemo nešto naučiti. Ne kopirajte, već razumijte, oponašajte, prilagođavajte se… I poput novih klica, rastite i razvijajte se. To je ono što ja pokušavam učiniti. Samo gledati naprijed.

Ljudi bi mogli pomisliti da sam lud što otvaram restoran za vrijeme izolacije, karantene i pandemije, ali ako ne sada, kada? Tko ne riskira, ne profitira. I do sada me to vodilo ravno i daleko naprijed.

Posebno je naglasio kako će rado, sa sretnim srcem, kuhati za svoju hrvatsku obitelj, kada ga ponovno posjete na malom tropskom otoku Phuketu.

Privatna arhiva – Facebook

Ostavi komentar