Neodoljivo slasno: Fritule s jabukom i jogurtom

Bliži se vrijeme maškara, a osim krafni u to vrijeme pripremaju se i fritule.

U nastavku donosimo recept za slasne fritule s jabukom i jogurtom.

Sastojci:

– 2 jaja

– 1 do 2 žličice šećera

– naribana korica limuna

– jedna naribana jabuka

– 200 g čvrstog jogurta

– 1 prašak za pecivo

– 50 g grožđica

– malo cimeta

– 1 žličica ruma

– 300 g glatkog brašna

– 1 l ulja za prženje

Posip: 

– kristal-šećer za posipanje (pomiješan s malo šećera u prahu)

ili Lino lada

 

Priprema: 

Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte jogurt, naribanu jabuku, koricu limuna, grožđice, cimet i na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. U međuvremenu zagrijte ulje da bude vrelo, ali ne prejako. Kad se peku fritule, trebaju plivati u ulju. Peku se oko osam minuta.

Još vruće fritule posipajte šećerom ako to volite. Ili pak malo prelijte preko fritula Lino ladu. 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,223FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE