Bliži se vrijeme maškara, a osim krafni u to vrijeme pripremaju se i fritule.
U nastavku donosimo recept za slasne fritule s jabukom i jogurtom.
Sastojci:
– 2 jaja
– 1 do 2 žličice šećera
– naribana korica limuna
– jedna naribana jabuka
– 200 g čvrstog jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 50 g grožđica
– malo cimeta
– 1 žličica ruma
– 300 g glatkog brašna
– 1 l ulja za prženje
Posip:
– kristal-šećer za posipanje (pomiješan s malo šećera u prahu)
ili Lino lada
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte jogurt, naribanu jabuku, koricu limuna, grožđice, cimet i na kraju lagano umiješajte brašno i prašak za pecivo. U međuvremenu zagrijte ulje da bude vrelo, ali ne prejako. Kad se peku fritule, trebaju plivati u ulju. Peku se oko osam minuta.
Još vruće fritule posipajte šećerom ako to volite. Ili pak malo prelijte preko fritula Lino ladu.