NARODNA KUHARICA Terezija Malekoci iz Peklenice pripremila je tradicionalne domaće mlince

Jednostavnost je prividno laka. Tako je i s pripremom jednostavnih jela. Obično sadrže malo sastojaka, ali je sva tajna u vještini pripreme.

Nekada domaćice nisu imala obilje namirnica i morale su se snalaziti kako od onoga što su imale stvoriti ručak. Mlinci su zasitni prilog koji se posluživao za veće blagdane ili za ponekad za nedjeljni ručak.

Možda i zbog toga što iziskuju dosta vremena za pripremu. Domaćice si moraju uzeti vremena za spremiti mlince i kada se na to odluče obično pripreme veću količinu. Kad se mlinci ispeku, dugo vremena se mogu čuvati na suhom i ne moraju se potrošiti odjednom.

Svaka kuća i svaka domaćica ima svoj recept i neku svoju malu tajnu kako ih sprema. Mi smo zamolili da nam mlince priredi Terezija Malekoci iz Peklenice po obiteljskom receptu koji je ona baštinila od svoje majke i bake.

Recept za domaće mlince donosimo u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od danas, petak 3. travnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar