Ružica Krpelj iz Čakovca pripremila nam je domaće klipiće: Tako jednostavni, a najmekaniji i najfiniji!

U ovotjednoj rubrici Narodna kuharica donosimo recept za klipiće koje nam je pripremila Ružica Krpelj iz Čakovca 

Malo tko može odoljeti mekanim, domaćim klipićima čiji nas miris vraća u rano djetinjstvo. Obožavamo ih jer se tope u ustima, a pašu i ujutro kao doručak, pa kao večera ili pak kao užina. No najfiniji su kada se tek uzmu iz pećnice i omame nas svojim prekrasnim mirisom. 

Klipiće pravimo i kada odlazimo na izlete, a često posluže kao brzo i jednostavno rješenje kada nam se u zadnji čas najave gosti. Možemo ih puniti šunkom i sirom, čokoladnim namazom, orasima ili lješnjacima. Postoje varijacije za svačiji ukus i zato su tako često na repertoaru brojnim domaćicama. 

Klipići su omiljeno pecivo i naše sljedeće gošće rubrike Narodna kuharica. Ružica Krpelj radi kao kuharica u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca u Maloj Subotici već preko 20 godina.

Cijeli recept u članku Aleksandre Sklepić donosimo u aktualnom TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 17. prosinca, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.  

Ostavi komentar