Muffini od rogača, heljde i jabuka koje morate probati!

mateja novak
Mateja Novak

U voćnjacima su počele dozrijevati jabuke, pa je pravo vrijeme za pripremu slastica od tog nezamjenjivog voća. Jabuka je simbol zdravlja, pa ne čudi što ju pronalazimo u mnogobrojnim ukusnim kolačima i jelima.

Iako je od pamtivijeka jabuka dio međimurske kuhinje, u pogačama, pitama, kompotima, voćnim kolačima i tortama, sve se više mladih kuharica, svjesnih važnosti zdrave prehrane, odlučuje za recepte gdje se jabuka odlično kombinira s drugim zdravijim namirnicama.

Kombinacija jabuka, heljdinog brašna i rogača jedna je od zanimljivijih, a još kad se pripremi u obliku popularnih muffina, daje ukusan i slastan kolač koji podjednako vole i mlađe generacije, ali i starije, sklone tradicionalnim receptima.

Heljda je žitarica koja ima visoku prehrambenu vrijednost, a rogač, osim što se može koristiti kao zamjena za čokoladu u receptima za kolače, svojim izgledom i strukturom vrlo uspješno mijenja orahe jer je okusom i vrlo sličan. Ukusne muffine od rogača, heljde i jabuka pripremila je Mateja Novak (28) iz Lopatinca.

Recept i pripremu kolača donosimo u članku Aleksandre Sklepić u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koji je u prodaji od petka, 16. rujna. 

Ostavi komentar