Mirišljave fritule: Fašnička slastica koja se topi u ustima

fritule

Osim u božićno-novogodišnje praznike, fritule se pripremaju i za fašnik.

PRIPREMA:

Brašno, jogurt, šećer, vanilin šećer i pecilni prašak, jaja, sol i rakiju izmiješajte mikserom. U tavi zagrijte ulje. Žlicu umočite u vruće ulje i uzimajte tijesto uz pomoć druge žlice te tako oblikujte fritule. Pecite ih u vrućem ulju do lijepe zlatne boje. Fritule izvadite, ocijedite na salvetu i posipajte ih šećerom u prahu. Najukusnije su još dok su tople.

 

Sastojci:

– 280 g oštrog brašna

– 1 čvrsti jogurt

– 2 žlice šećera

– 1 vanilin šećer

– 1 pecilni prašak

– 2 jaja

– sol

– 2 žlice rakije

– šećer u prahu

– ulje

Ostavi komentar