Zelena tjestenina i mljeveno meso

Zelena tjestenina najčešće je rezultat dodatka špinata ili koprive. Zelena tjestenina s dodatkom je koprive koja joj daje lijepu zelenu boju, ali i zanimljiv okus. Mljeveno meso sa zelenom tjesteninom zahvalna je kombinacija objeda ili večere koja se može pripremiti brzo i jednostavno.

Sastojci:
• zelena tjestenina s koprivom
• mljeveno meso (pola junetina, pola svinjetina)
• maslinovo ili suncokretovo ulje (1 žlica)
• glavica luka
• korijen mrkve, celera, peršina
• jušni temeljac
• sol, papar
• tvrdi sir

Priprema:
Potrebno je mljeveno meso (najbolje pola junetina, pola svinjetina), a jelo se kreće pripremati u visokoj tavi na kojoj smo ugrijali malo ulja (suncokretovo ili maslinovo). Na ugrijano ulje stavimo sitno nasjeckan luk koji dinstamo dok ne poprimi staklast izgled.

Tada dodamo mljeveno meso da se na jačoj vatri prepeče. Meso dinstamo u vlastitom soku. Kad je napola pečeno, dodamo naribanu mrkvu, celer i peršin i začinimo po volji (sol, papar). Prema potrebi u mljeveno meso dolijemo jušni povrtni temeljac.

U međuvremenu tjesteninu kuhamo u kipućoj slanoj vodi (al dente). Na tanjuru serviramo zelenu tjesteninu s koprivom, mljeveno meso te jelo po želji posipamo naribanim tvrdim sirom (primjerice parmezan). Jelo možemo ukrasiti sitno sjeckanim svježim peršinom. U slast!

> Kuruzna zlevanka, omiljena međimurska slastica

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE