Ragu od srnetine i domaći njoki

Sastojci
1 kg srnećeg buta
žlica ljutog ajvara
20 dag luka
10 dag mrkve
10 dag celera
10 dag svježe paprike
žlica koncentrata rajčice
žličica mljevene paprike, 01 l vina
1/2 žlice pekmeza od borovnice
ulje, sol, papar, vegeta

Priprema


Srnetinu narezati na veće komade, začiniti solju, paprom te dodati 3 češnja češnjaka izrezanog na listiće, lovorovlist, malo ulja, vina i ostaviti da se manirira jedan dan.

Luk, mrkvu, celer i papriku pirjati na malo ulja uz povremeno mješanje, dok ne ispari tekućina. Zatim dodamo marinirano meso, pomiješamo začinimo, dodamo mljevenu papriku, podlijemo s malo vode i pirjamo oko jedan sat.

Potom dodamo koncentrat od rajčice, ajvar, pekmez i zalijemo vinom, dobro promiješamo i pirjamo oko sat vremena. Gotov ragu poslužiti s okruglicama od kruha i domaćim njokima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE