15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Pureći file punjen sirom i šunkom

Sastojci
svježi pureći fileti
šunka                                            tvrdi sir
krumpir                                                 Vegeta                                           slatko i kiselo vrhnje za kuhanje        papar                                                
sol                                                    ulje, temeljac                                            

 

Priprema


Svježu puretinu narezati na odreske te ih malo istući kuhinjskim batom. Na odreske staviti na listove narezanu šunku te štapiće tvrdog sira i zarolati.
Tako zarolane odreske staviti u vruću tavu i na vrelom ulju zapeći s obje strane, uz povremeno podlijevanje vodom ili temeljcom. Peći 15-ak minuta i ostaviti u tavi. Potom pripremiti prilog od krumpira. Kuhani krumpir narezati na ploške, dodati sol, papar i Vegetu i promiješati.
Krumpiru dodati kiselo i slatko vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE