Pita s junetinom i povrćem

Pastirska pita

Sastojci
Prhko tijesto:
300 g brašna
200 g maslaca
1 jaje
                                               20 g šećera
10 g soli                                   Nadjev:                                          – 500 g mljevene junetine                300 g miješanog povrća (luk, češnjak, celer, mrkva, mahune)      sol, ulje, papar                              rajčica                                          Glazura:                                             pire-krumpir

 

Priprema


Najprije zamijesimo prhko tijesto. Stavimo ga u tepsiju koju smo namazali maslacom. Meso koje smo dinstali s povrćem izlijemo na tijesto i premažemo s glazurom (pire-krumpir). Peče se u zagrijanoj pećnici (180 °C) 20 – 30 minuta, odnosno kad se tijesto odvoji od kalupa. Pretkraj pečenja dodamo po želji parmezan. Kad je pečeno, treba odstajati u kalupu oko 20 minuta i onda rezati po želji i poslužiti. Servirati uz tamno pivo, po mogućnosti Guinness.

Ostavi komentar