Sastojci
sušeni buncek
črne čurke
kiselo zelje
luk
češnjak
papar
krumpir
lovorov list
Priprema
Bunceka oprati i staviti kuhati u malo zasoljenu vodu zajedno s glavicom luka i češnjom češnjaka te lovorovim listom. Kuhati dok buncek omekša, izvaditi ga i ohladiti. Narezati ga u željene veličine i postaviti na plitki tanjur.
Krvavice staviti u pećnicu i peći dok pokožica ne otvrdne i tople ih narezati na željenu dužinu i postaviti uz buncek.
Kiselo zelje prodinstati na ulju ili masti na sjeckanom luku i češnjaku, uz dodatak soli, papra u zrnu, mljevene paprike i na kockice narezanoga suhog mesa (od bunceka ili hamburgera). Posložiti uz buncek i čurke.
Oprani krumpir se kuha, potom oguli i nariba. Resta se na masti i dinstanom luku, uz dodatak soli. Dok dobije sjajnu boju, posloži se na tanjur uz buncek, čurke i zelje, te tako posluži.