7.2 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Mađarica – kraljica kolača i bezvremenski klasik

Dovoljno je samo reći-mađarica. Kremasti kolač, tako pun okusa, sa savršenim prhkim korama koje se tope u ustima, idealan je za sve prigode, naročito Božić, donosi 24sata.hr

U nastavku pročitajte recept za kraljicu kolača i bezvremenski klasik – mađaricu.

Za tijesto će vam trebati: 40 dag glatkog brašna žličica praška za pecivo 15 dag maslaca 2 jaja 10 dag šećera 2 žlice kiselog vrhnja

Krema: 1 litra mlijeka 30 dag šećera 13 dag oštrog brašna 20 dag čokolade za kuhanje 1 žlica kakaa u prahu 20 dag maslaca

Glazura: 20 dag čokolade za kuhanje 4 žlice ulja

Postupak pripreme:

Tijesto- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na četiri dijela. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi jako tanko, te stavite na papir za pečenje. Zajedno s papirom stavite na pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C, 4 minute.

Krema- od litre mlijeka odvojite 4 dcl, ostatak stavite zakuhati zajedno sa šećerom. U 4 dcl mlijeka dodajte brašno i promiješajte da vam se ne stvore grudice. Zatim dodajte smjesu u mlijeko sa šećerom te miješajte dok ne provrije. U dobivenu smjesu dodajte čokoladu i prosijani kakao u prahu te miješajte dok se ne otopi. Pustite da se ohladi, dodajte izrađeni maslac te sve sjedinite.

Ohlađene kore premažite s pripremljenom kremom. Ako ne želite raditi s čokoladom, možete napraviti kremu s pudingom (opcija br.2). Od mlijeka odvadite 4 dcl, ostatak stavite zajedno sa šećerom zakuhati. U dio mlijeka dodajte brašno, kakao i puding te izmiksajte da vam se ne stvore grudice. Kada mlijeko zavrije dodajte smjesu te miješajte dok se ne zgusne i dok ne zakuha. Maknite s vatre, pustite da se ohladi te dodajte maslac.

Za kraj, napravite glazuru tako da otopite čokoladu s malo ulja te prelijete po kolaču.

Dobar tek!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE