Lisnati smotuljci s pesto genovese umakom, sirom i šunkom

Lisnati smotuljci s pesto genovese umakom, sirom i šunkom odličan su izbor kada morate na brzinu pripremiti ukusno jelo.

Zanimljivi lisnati smotuljci od lisnatog tijesta predivnog su izgleda, a okus im je savršen za ljubitelje šunke, sira i talijanske kuhinje.

Kad se ispeku, u trenu će nestati sa stola, pa preporučujemo da uvijek pečete duplu, pa čak i trostruku količinu, jer će ih vaša obitelj i gosti naprosto obožavati.

Priprema smotuljaka nije prekomplicirana, a rezultat su lijepi štapići koji nisu samo ukusni, već imaju i jedinstven i elegantan izgled, što će u trenu podići ocjenu ponude na vašem stolu.

Sastojci za lisnate smotuljke (za 7 do 8 štapića):

275 grama svježeg lisnatog tijesta

3 žlice pesto genovese umaka za premaz

15 dag ribane šunke (može i sir) 

1 jaje za premaz

sjemenke sezama za posipati (po želji)

smotuljci od lisnatog tijesta s genovese umakom

Lisnati smotuljci s pesto genovese umakom, sirom i šunkom – priprema: 

Gotovo lisnato tijesto razvaljati na dva jednaka dijela u obliku pravokutnika.

Prvi pravokutnik obilno namazati pesto umakom pa rasporediti naribani sir.

Preklopiti drugim pravokutnikom. Od poklopljenog tijesta rezati trakice debljine dva prsta. Svaku trakicu zarolati u spiralni oblik, te sve trakice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Prije pečenja oblikovane trakice premazati razmućenim jajem i ako želite, posipati sezamom.

Smotuljci se peku 20 minuta na 160 stupnjeva. Mogu se poslužiti topli ili hladni, a savršeni su uz narezak kad dođu gosti ili na nekoj zabavi uz hladna jela.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

Dani ljubavi sa Frajlama

Koncert The Frajle

Stjepan Đimi Stanić