Lisnati smotuljci s pesto genovese umakom, sirom i šunkom odličan su izbor kada morate na brzinu pripremiti ukusno jelo.
Zanimljivi lisnati smotuljci od lisnatog tijesta predivnog su izgleda, a okus im je savršen za ljubitelje šunke, sira i talijanske kuhinje.
Kad se ispeku, u trenu će nestati sa stola, pa preporučujemo da uvijek pečete duplu, pa čak i trostruku količinu, jer će ih vaša obitelj i gosti naprosto obožavati.
Priprema smotuljaka nije prekomplicirana, a rezultat su lijepi štapići koji nisu samo ukusni, već imaju i jedinstven i elegantan izgled, što će u trenu podići ocjenu ponude na vašem stolu.
Sastojci za lisnate smotuljke (za 7 do 8 štapića):
275 grama svježeg lisnatog tijesta
3 žlice pesto genovese umaka za premaz
15 dag ribane šunke (može i sir)
1 jaje za premaz
sjemenke sezama za posipati (po želji)
Lisnati smotuljci s pesto genovese umakom, sirom i šunkom – priprema:
Gotovo lisnato tijesto razvaljati na dva jednaka dijela u obliku pravokutnika.
Prvi pravokutnik obilno namazati pesto umakom pa rasporediti naribani sir.
Preklopiti drugim pravokutnikom. Od poklopljenog tijesta rezati trakice debljine dva prsta. Svaku trakicu zarolati u spiralni oblik, te sve trakice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Prije pečenja oblikovane trakice premazati razmućenim jajem i ako želite, posipati sezamom.
Smotuljci se peku 20 minuta na 160 stupnjeva. Mogu se poslužiti topli ili hladni, a savršeni su uz narezak kad dođu gosti ili na nekoj zabavi uz hladna jela.