Piše: Roberta Radović
Kuruzna zlevanka recept je za sve one koji žele promijeniti svoj uobičajeni recept te tradicionalne međimurske slastice ili za one koji tek ulaze u svijet kuhanja.
Sastojci:
• 2 šalice kukuruznog brašna
• 4 jaja
• 1 dcl ulja
• 2 dcl kiselog vrhnja
• pecilni prašak
• malo mlijeka
• sol, šećer
priprema:
Za jednostavnu kuruznu zlevanku potrebno je istući žumance s kiselim vrhnjem, dodati ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiksajte. U međuvremenu od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Umiješajte ga u glavnu smjesu, prema potrebi dodajte malo mlijeka, sol i sve još malo zajedno promiješajte. Poželjno je da smjesa bude gustoće kao kad radite palačinke.
Lim za pečenje namastite svinjskom mašću pa u njega izlijte dobivenu smjesu. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata. Kuruznu zlevanku možete kod serviranja posipati šećerom ili šećerom u prahu (po želji), a može ostati i u slanoj varijanti. Kuruzna zlevanka time je gotova. U slast!