Kolinska juha ala Anđelko Pintarić i Stevo Mikec

Među brojnim ekipama na nedvnoj održanoj Međimurskoj žlici u Štrigovi istaknuo se i dvojac iz susjedne svetojurjevske fare iz Udruge Vredne roke iz Dragoslavca.

Njihova kolinska juha, rijetko viđena delicija u današnjem Međimurju, oduševila je posjetitelje autentičnim receptom.

‐ Plučeca, jezici, srčeca, svinjski rep i nogice i malo krumpira. Najprije smo malo zdinstali luk i stavili kuhati nogice, repi i jeziki. Naravno, sve treba nasjeckati. To su negda na kolinama kuhali, dok su pajceka klali, objasnili su nam Anđelko Pintarić i Stevo Mikec.

Njihova želja je da se ovaj recept ne zaboravi, a Međimurska žlica im je dala idealnu platformu za to.

Foto: Sanja Heric

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE