Juneći gulaš s integralnom tjesteninom

Piše: Roberta Radović

Juneći gulaš s integralnom tjesteninom je savršen spoj bogatog okusa i zdravih sastojaka, idealan za hranjiv i ukusan obrok.

U nastavku donosimo recept za pripremuovog slasnog jela.

Sastojci:
junetina
• mrkva
• žlica blagog ajvara
• jušni temeljac
• dvije žlice bijelog vina
• sol, papar
• bijelo ulje
• pirovo brašno
• crno brašno
• malo bijelog brašna

Priprema:
Junetinu najprije narežemo na kockice. Zatim u tavi zagrijemo bijelo ulje i na njega stavimo dinstati narezanu junetinu. Kad junetina pusti svoj sok, smanjimo vatru i nastavimo meso lagano dinstati. U međuvremenu naribamo mrkvu na tanke rezance. Mrkvu dodamo u junetinu, lagano promiješamo i prema potrebi podlijemo jušnim temeljcem. Možemo dodati i malo bijelog vina. Potom dodamo začine (sol, papar) i junetinu dinstamo dok meso i mrkva lijepo ne omekšaju.

Dok se gulaš dinsta, pripremimo domaću integralnu tjesteninu. Zamijesimo pirovo, crno i malo bijelog brašna s jajetom i vrlo malo tekućine. Dobivenu masu tanko razvaljamo i narežemo na željene oblike širokih rezanaca. Tjesteninu kuhamo u vrućoj vodi kojoj smo dodali malo soli. Kad je kuhana, tjesteninu ocijedimo i na tanjur stavimo tjesteninu i gulaš. Uz jelo serviramo sezonsku salatu (zelenu, rajčicu ili svježi krastavac).

Dobar tek!

> Tjestenina s puretinom

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE