5.7 C
Čakovec
Utorak, 23 travnja, 2024

Ines Petričević iz Murskog Središća kuha tradicionalna jela i prilagođava ih zdravom načinu života

Batat je povrće koje se u našim krajevima upotrebljava tek odnedavno, a zovu ga  i crvenim krumpirom. Pravo porijeklo batata su područja Centralne i Južne Amerike, ali se zbog svoje hranjive vrijednosti proširio svijetom i postao popularan i kod nas.

Izniman je izvor vitamina i minerala, bogat je beta-karotenom, provitaminom A, a omiljen je zbog svog slatkastog okusa. Značajan je za organizam, dobar je antioksidans, utječe na jačanje kvalitete vida i odličan je za jačanje imuniteta.

Posebno je dobar za djecu u razvoju jer se njime zadovoljava potreba za dnevnim unosom vitamina A.

Batat se može kombinirati s raznim povrćem, okusom je sličan krumpiru i slaže se s našim domaćim povrćem. Još kad je povrće uzgojeno u domaćem vrtu, ta se jela ne mogu mjeriti s onima pripremljenim od kupljenih namirnica.

Jedan od takvih domaćih vrtova nalazi se u Murskom Središću, a plodove s njega za nas je ubrala i pripremila Ines Petričević.

Cijeli članak Aleksandre Sklepić donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina koje od petka, 12. studenog, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE