Juha od puretine s povrćem i žličnjacima od griza

Piše: Aleksandra Sklepić

Juha od puretine s povrćem i žličnjacima od griza, u Međimurju i međimurskoj kuharici je oduvijek prisutna.

Puretina je meso koje je pomalo zapostavljeno, a njegova hranjiva vrijednost i sastojci kojima obiluje prijeko su potrebni kako bi nam organizam bio zdrav i snažan.
Puretina se posebno preporučuje kad je potrebna dijetalna prehrana, a još kad je tako kvalitetno meso u juhi, nema boljeg odabira.

Sastojci:
• Za juhu
• Pureći file
• 3 – 4 komada mrkve
• Brokula
• Cvjetača
• Začini – sol, vegeta, biber
• Peršin

Za žličnjake od griza:
• 2 – 3 žlice griza
• 1 cijelo jaje
• malo ulja – pola čajne žličice

Priprema:
Pureće meso (najbolji je file, ali mogu i ostali komadi, po želji) staviti u vodu te dodati očišćenu mrkvu narezanu na kolutove, te cvjetove cvjetače i brokule. Začiniti solju, vegetom i biberom prema vlastitom ukusu.

Kuhati oko jedan sat (ako se kuhaju veći komadi mesa, kuhati dulje) na laganoj vatri, te dolijevati vodu prema potrebi. Ako se juha kuha duže, na laganoj vatri, bit će bistra.

U manjoj zdjelici pomiješati gris, jaje i malo ulja. Ostaviti desetak minuta da se sastojci prožmu. Kad je juha gotova (provjerimo da li je kuhano meso i povrće), malom žlicom uzimamo smjesu za žličnjake i stavljamo ih u juhu koja vrije. Po vlastitoj želji slažemo veličinu žličnjaka, mogu biti veći ili manji. Prilikom kuhanja oni se malo povećaju.

Žličnjaci se moraju nekoliko minuta kuhati u juhi kako bi omekšali.

> Pileći medaljoni i heljdina kaša u aceto balsamicu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE