Jednostavna mozzarella peciva koja će nestati u trenu!

Prilikom pripreme jelovnika za novogodišnji doček, mnoge domaćice traže kreativne recepte koji će podignuti jelovnike i impresionirati goste. Često se suočavamo s receptima koji na prvi pogled izgledaju jednostavno, ali u praksi zahtijevaju više truda nego što bi se očekivalo. No, ovaj recept je zaista jednostavan, a rezultati su nevjerojatno ukusni – sigurno ćete ga početi pripremati i u drugim prigodama.

Vjerojatno ste, prilikom posjete restoranu, uživali u onim fantastičnim pecivima koja konobar često nudi kao dodatak glavnim jelima. Bude li to peciva sa sirom, češnjakom ili nekim drugim finim dodacima, teško je odoljeti. Dobra vijest je da ste napokon našli recept kojim možete replicirati takva peciva kod kuće, a uopće nije kompliciran.

Sastojci

  • Pizza tijesto (količina po želji)
  • Mozzarella kuglice (oko 20-ak ili po potrebi)
  • 1 jaje
  • Začini po želji (sol, papar, čili sjemenke)

Priprema mozzarella peciva

1. Prvo, razrežite pizza tijesto na jednake dijelove, dovoljno velike da u njih možete staviti mozzarella kuglicu. Uzmite komad tijesta, stavite mozzarella kuglicu u sredinu i oblikujte u kuglicu. Ponovite ovaj postupak dok ne iskoristite cijelo tijesto.

Priprema mozzarella peciva

2. Kuglice stavite na lim obložen papirom za pečenje. Nema potrebe za previše razmaka među kuglicama jer se neće previše napuhnuti. Ovdje možete biti kreativni – kuglice možete posložiti u obliku kojem želite. Na ovoj slici u nastavku, peciva su složena u oblik božićnog drvca, ali neki nisu imali istu ideju. Nekima to izgleda kao prometni znak za jednosmjernu ulicu, no ljepota je u oku promatrača, zar ne?

mozzarella peciva

3. Umutite jedno jaje, a po želji možete dodati i čili sjemenke ako volite ljutkaste okuse. Dodajte malo soli i papra prema želji.

mozzarella peciva

4. Razmažite umućeno jaje po kuglicama. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C s gornjim i donjim grijanjem oko 20 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.

5. Za kraj, pripremite tršćanski umak (maslinovo ulje, češnjak) koji će dati dodatnu sočnost i okus vašim pecivima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

51,240FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE