Svijet oko nas neprestano se mijenja pa sve više ljudi, a posebno mladih, bježi od tradicije i njegovanja obiteljskih običaja. U pripremanju obroka skloni smo odlučiti se za gotova jela, zbog nedostatka vremena ili zbog premalo volje ili jednostavno navike.
Nasreću, u posljednje vrijeme, susrećemo sve više mladih koji se odlučuju okušati u kulinarskom umijeću i u tome postižu zadivljujuće rezultate.
U Murskom Središću otkrili smo skriveni talent kod jednog osnovnoškolca pa je on odlučio svoja iskustva podijeliti s nama. Pripremio je mesnu roladu punjenu šampinjonima i sirom, a za desert je pripremio kolač ledeno nebo koje je samo jedan od njegovih predivnih uradaka koje redovito priprema svake nedjelje i za blagdane.
Ivan Medvar ima tek 15 godina i učenik je osmog razreda. Kuhati je počeo već od svoje dvanaeste godine, a danas je jednako uspješan u pripremanju kuhanih specijaliteta, kao i kolača svih vrsta, od kojih najviše voli one kremaste. Što je priprema jela zahtjevnija, Ivan se radije za nju odlučuje.
Cijeli članak Aleksandre Sklepić donosimo u aktualnom broju Međimurskih novina od petka, 6. svibnja.