Hrana koja miriši po smrdljivim čarapama ali ih ljudi svejedno jedu

Vrhunska hrana nas privlači svojim primamljivim izgledom, zapanjujućim okusom i opojnim mirisom. No neke namirnice ne mogu se pohvaliti s baš svim tim karakteristikama, donosi pun kufer.

Donosimo vam popis hrane s najgorim mirisom na svijetu, koja se unatoč tome jede. Zapravo, miris je toliko loš da mnogi žele baš zato probati te namirnice.

Durian
Durian je monumentalni plod stabla Durio koje je bodljikavo izvana, a kremasto iznutra. Ovo neobično voće toliko smrdi da ga je zabranjeno unijeti sa sobom u neke hotele i avione u jugoistočnoj Aziji. Dodaje se u sve od palačinki preko sladoleda do umaka za tjesteninu.

Surströmming
Surströmming je konzervirana riba iz Švedske koja ima snažan miris pokvarenih jaja. Smrad je toliko jak da se konzerva rijetko kad otvara u kući ili stanu, a nikada bez zaštitnih rukavica. Najčešće se stavlja u sendvič odnosno sljubljuje s maslacem, lukom, kiselim vrhnjem te s krumpirom.

Natto
Natto je japanska delikatesa. Točnije, riječ je o fermentiranim zrnima soje koje krasi ljepljiva tekstura nalik na sir koji se razvlači, a koje prati miris starih čarapa. Neugodna aroma ne sprječava Japance da uživaju u Nattu, a posebno je popularno jelo za doručak i užinu među osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Hakarl
Hakarl je islandsko tradicionalno jelo koje uključuje fermentirano i sušeno meso Grenlandskog morskog psa. Ono je inače otrovno za čovjeka u svježem obliku, pa se zato podvrgava višemjesečnom procesu pripreme tijekom kojeg se toksini neutraliziraju. Okus mu je vrlo blag, no miriše po amonijaku.

Gorki grah
Petai ili gorki grah neki nazivaju i smrdljivim grahom. Ovo ne čudi ako je poznato da biljka ispušta miris nalik na prdež. Unatoč tome, riječ je o vrlo zdravom povrću koje je obožavano u jugoistočnoj Aziji. Najčešće se pirja na nešto ulja s drugim povrćem, te poslužuje uz rižu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE