Međimurska gibanica tradicionalan je međimurski kolač koji se sastoji od listova za pite i četiri vrste nadjeva. Svi ti nadjevi, naizgled nespojivih okusa, u ovom se poznatom kolaču izvrsno spajaju i nadopunjuju, te daju punoću slasnog okusa za ljubitelje dobrih kolača.
Zbog visoke kalorijske vrijednosti nadjeva koji idu u gibanicu (orah, mak, jabuke i sir) današnje moderne i zdravstveno osviještene kuharice nerado pripremaju ovaj kolač. Međutim, njegova tradicionalna vrijednost i simbolika našeg kraja, s druge strane, predstavljaju pravi izazov, pa se sve više mladih ipak odlučuje povremeno okušati u spravljanju ove izvrsne delicije i uživanju u njoj.
Helena Veseli iz Novog Sela Rok, učenica 2. razreda Srednje škole Prelog, smjer kuharica, za nas je pripremila Međimursku gibanicu, upravo zbog toga što je gibanica tradicionalan međimurski kolač.
Cijeli članak donosimo u tjedniku Međimurske novine, koje su u prodaji od petka, 24. ožujka.