Za ljetni objed – crni rižoto

crni rizoto

Za vruće ljetne dane preporučujemo pripremiti lagano jelo poput crnog rižota. Evo brzog i jednostavnog recepta.

Oprane sipe narežite na sitne komadiće i dodajte ih na ulje na kojem ste lagano prepekli luk. Dodajte češnjak i sve pirjajte oko deset minuta. Zalijte bijelim vinom. Dodajte lovorov list i pirjajte oko pola sata. Pred kraj dodajte crnilo, nasjeckani peršin i napola kuhanu rižu. Začinite po želji (sol, papar).

Servirajte posipano tvrdim sirom te čašu bijelog vina.

Sastojci:

– 1/2 kg očišćenih sipa

– 100 ml maslinova ulja

– 200 g luka

– 2 češnja češnjaka

– crnilo od sipe

– nasjeckani peršin

– 300 ml bijelog vina

– 250 g riže

– tvrdi sir za ribanje

– lovorov list

– sol, papar

 

foto: rr

Ostavi komentar