Vinski gulaš

Sastojci
svinjsko meso
luk
papar
vegeta
sol
vino
mrkva
paprika
rajčica
mast ili ulje
brašno za zagušćivanje

Priprema


Sitno nasjeckani luk popržiti na masti ili vrelom ulju te dodati na manje komade narezano svinjsko meso i sve skupa prodinstati. Potom dodati sol, papar i vegetu, te narezanu svježu papriku i svježu rajčicu.

Sve zajedno s mesom dinstati uz povremeno miješanje te podlijati temeljcom ili vodom i dinstati te potom dodati dva decilitra bijelog vina. Kuhati uz povremeno kušanje sve dok meso omekša i zatim jelo zagustiti smjesom napravljenom miješanjem brašna i vode. Kad se jelo zgusti, poslužiti ga u dubokom tanjuru uz dodatak sušenog ili svježeg lišća peršina.

Odrezak namočiti u ovu smjesu i staviti da se peče u vrelom ulju, tako da obje strane dobiju rumenu boju. Poslužuje se vruće na plitkom tanjuru s gratiniranim povrćem.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE