Svinjski steak u ciganskom umaku s domaćom tjesteninom

Sastojci
Domaća tjestenina                        sa špinatom
glatko brašno
jaje
sol
špinat (blanširani i propasirani)
Svinjski steak                                  u ciganskom umaku                         svinjski odrezak (za 1 osobu 20dkg)   luk                                                      svježa paprika                                    svježa rajčica                                      maslac                                                sol                                                      crvena paprika                                    temeljac od svinjetine    

 

Priprema


Tjesteninu pripremimo na način da pomiješamo glatko brašno, sol, jaja (omjer: 1 kg brašna – 8 jaja) i špinat. Sve dobro zamijesimo i oblikujemo rezance. Zatim na tavi zapečemo meso sa svake strane oko dvije minute. Meso izvadimo i stavimo sa strane.
Umak radimo na maslacu. Prodinstamo luk koji smo izrezali na rezance. Kad luk malo omekša, posipamo ga mljevenom crvenom paprikom i ulijemo sadržaj tave gdje smo pekli meso uz dodatak malo vode. Kad provri, dodamo svježu papriku i rajčicu te sve skupa još malo prodinstamo. Stavimo na tanjur i poslužimo.

 

Ostavi komentar