Sastojci
Domaća tjestenina sa špinatom
glatko brašno
jaje
sol
špinat (blanširani i propasirani)
Svinjski steak u ciganskom umaku svinjski odrezak (za 1 osobu 20dkg) luk svježa paprika svježa rajčica maslac sol crvena paprika temeljac od svinjetine
Priprema
Tjesteninu pripremimo na način da pomiješamo glatko brašno, sol, jaja (omjer: 1 kg brašna – 8 jaja) i špinat. Sve dobro zamijesimo i oblikujemo rezance. Zatim na tavi zapečemo meso sa svake strane oko dvije minute. Meso izvadimo i stavimo sa strane.
Umak radimo na maslacu. Prodinstamo luk koji smo izrezali na rezance. Kad luk malo omekša, posipamo ga mljevenom crvenom paprikom i ulijemo sadržaj tave gdje smo pekli meso uz dodatak malo vode. Kad provri, dodamo svježu papriku i rajčicu te sve skupa još malo prodinstamo. Stavimo na tanjur i poslužimo.