7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Šarena mesna štruca

Sastojci

500 g miješanoga mljevenog mesa  100 g sira gaude                            250 g zamrznutog špinata                  1 slatka mljevena paprika                30 tankih ploški pancete                    1 Fant za kosani odrezak                  50 ml ulja                    

  

 

Priprema


Tjesteninu pripremimo na način da pomiješamo glatko brašno, sol, jaja (omjer: 1 kg brašna – 8 jaja) i špinat. Sve dobro zamijesimo i oblikujemo rezance. Zatim na tavi zapečemo meso sa svake strane oko dvije minute. Meso izvadimo i stavimo sa strane.
Umak radimo na maslacu. Prodinstamo luk koji smo izrezali na rezance. Kad luk malo omekša, posipamo ga mljevenom crvenom paprikom i ulijemo sadržaj tave gdje smo pekli meso uz dodatak malo vode. Kad provri, dodamo svježu papriku i rajčicu te sve skupa još malo prodinstamo. Stavimo na tanjur i poslužimo.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE