Na Badnjak se prema tradiciji u mnogim obiteljima za objed pripremaju riblja jela. A vi još uvijek ne znate kakvu ribu pripremiti danas za objed? Evo prijedloga za pripremu pastrve.
Ugostiteljski objekt „Međimurska hiža” i kuhar Luka Čadež preporučuje osobit recept s bijelom ribom – rolada od pastrve punjena s pommes duchesse u umaku od bijelog vina i suhih smokvi. Krenimo s radošću pripremati jelo.
Pomess duchesse pripremimo tako da skuhamo krumpir i napravimo pire. U pire krumpir umiješamo parmezan i začine. File pastrve umotamo u roladu i popunimo s pommes duchesse te sve stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva 10 minuta. Sve sastojke za umak stavimo u tavu i prokuhamo 8 min dok se ne zgusne. Na kraju serviramo umak s roladom od pastrve i kuhanim povrćem. Dobar tek!
Sastojci:
– file pastrve
– pomess duchesse (krumpir)
– jaja
– parmezan
– sol, papar
– muškatni oraščić
– češnjak
umak:
bijelo vino,
suhe smokve
cimet, lovor
foto: Zlatko Vrzan