Sastojci
1 glavica kelja 3 krumpira kobasice (kranjske) malo ulja 1 manja glavica luka 1-2 režnja češnjaka crvena paprika, sol, biber 1 žličica vegete malo ajvara 1 žlica brašna za gustoću
Priprema
Narezani kelj prokuhati 4 – 5 minuta u kipućoj vodi. Manju glavicu luka pirjate na ulju dok lagano ne požuti, dodamo krumpir koji smo izrezali na kockice, posolimo, dodamo vegetu i podlijemo temeljcem. Nakon 10 minuta dodajte narezane kobasice i pirjajte još 15-ak minuta.
Dodajte kelj, promiješajte i zalijte vodom, tako da sav sadržaj bude prekriven. Stavite i žlicu ajvara, sol, papar, crvenu papriku i kuhajte dok ne omekša. Na kraju, u malo vode razmutite žlicu brašna, crvene paprike te pomiješajte u varivo zbog gustoće. Dobar tek!